torstai 1. lokakuuta 2015

Pieni tytön tyllerö vaaleanpunaisissa



Olin jo pitkään tehnyt lastenvaatteita, lähinnä ompelemalla, jo ennen kuin omasta odotuksestani oli tietoakaan tai oikeastaan vielä ajatustakaan. Lastenvaatteiden tekeminen on niin paljon motivoivampaa kuin aikuisten! 

Olin pidemmän aikaa katsellut ohjetta virkattavaan, helppoon, vauvan nuttuun. Mahtoikohan olla jokin Facebook-ryhmä, jossa kuulin Strömsö-nutusta. 

Ruotsia en häävisti hallitse, mutta videota katsellessa ja tämän blogin kuvia katsellen suoriuduin tehtävästä. Nuttu muotoutuu kahdesta kuusikulmiosta, eipä siis tarvita monimutkaisten ohjeiden lukutaitoa sen kummemmin.

Lopetin nutun tekemisen vain summissa jossakin kohtaa kierroksia sen kummemmin laskematta. Pitkään osaset majailivat kaapissa ennen kuin viimein yhdistin palat ja tein reunukset ja napinlävet. Edelleen nuttu sai hautua kaapissa kunnes perheeseemme syntyi pieni tytön tyllerö niin soma :). Ensimmäistä kertaa kotoa vaavin kanssa liikkeelle lähtiessä tuntui, että vaavi hukkui kaikkiin vaatteisiin mitä hänelle laittoi, mutta tämäpä oli juuri oikean kokoinen!

Ensimmäisillä reissuilla nutusta puuttuivat vielä napitkin, kun omista varastoista ei löytynyt riittävän montaa samanlaista vaaleanpunaista nappia. Sitten löytyikin aivan täydelliset napit!

Ensimmäisen reissun jälkeen poistin napeista kaksi ylintä. Mielestäni ne menivät aivan liian lähelle vaavin suuta. Tokikin näissä napeissa on tehty kasvopala niin, että se menee osittan toisen kappaleen läpi eikä voi irrota muusta napista muuta kuin napin rikkuessa. No, ennemmin olen ylivarovainen! Ylin nappi oli muutenkin liian korkealla, sitä ei olisi tullut pidettyä kuitenkaan kiinni.

Vaavia odottaessa löysin kirpputorilta söpön myssyn, jota ei juuri ollut käytetty, niin uudelta se näytti. Pakko se oli ostaa vaikka täyttä varmuutta vaavin sukupuolesta ei ollutkaan. Aivan täydellinen yhdistelmä nutun kanssa! Äidin pikku hiiri!
 
Näin sonnustautuneena meidän neiti reissasi ensimmäiset viikkonsa. Nyt tuo nuttu on jo pieni, sen verran kasvuspurttia vaavi on ensimmäisinä viikkoinaan ottanut.
Lanka: Novita, 7 veljestä
Napit: Sinelli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!