keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Kastejuhlan koristeet

Ihanaa, vihdoinkin oli ristiäispäivä!
Emme paljastaneet lapsen nimeä ennakkoon kenellekään, kastepappia lukuunottamatta. Aluksi tuntui ihan helpolta kutsua lasta lempinimillä, mutta mitä enemmän aikaa kului sitä hankalampaa se tuntui olevan. Lapsi henkilöityi jo omaksi itsekseen tai itsellä olisi ollut tarve henkilöidä hänet nimeensä. Meillä oli ristiäiset miltei kahden kuukauden päästä syntymästä, emmekä edes kotona käyttäneet tulevaa nimeä. Olimme mieheni kanssa varmoja, että mikäli käyttäisimme nimeä kotona möläyttäisimme sen vahingossa jossakin muuallakin.

Nyt on meidän Pallerolla nimi ja hän on saanut viettää ensimmäistä juhlaa sukulaistensa ympäröimänä ja kulkea sylistä syliin paijattavana.

Miehen kanssa jännitimme kuinka päivä mahtaisi mennä, sillä neiti on jo tässä ajassa osoittanut, että hänellä riittää äänijänteitä, kun sille päälle sattuu ja aika usein on sattunut...

Päivä sujui kuitenkin ihan huippu hyvin. Neiti ei inahtanutkaan kasteessa, ei edes vettä päähän laitettaessa. Onneksi oli tullut jo ennakkoon treenattua kummitädin sylissä nukkumista niin homma sujui kirkossakin mallikkaasti. Huokaisimme miehen kanssa helpotuksesta, samoin kummitäti :).

Myös juhlissa neiti osasi olla mitä parhain juhlien keskipiste.

Juhlissa toteutin pikari-koristeluideaa, jonka poimin jo ennen häitämme Pinterestistä. Häät menivät toisenlaisella teemalla, mutta nyt ristiäisissä otin sen käyttöön. Väreinä olivat valkoinen ja vaaleanpunainen ja teemallisena koristeena ruusut. Lisäksi kahdessa kohden sydämet. Pitopalvelun omistaja sanoi poimivansa itselleen tästä koristeluidean, juurikin tuon pikarijutun. Kaikin mokomin, totesin, idea ei ole omani. Yksinkertaista, mutta silti söpön tunnelmallista. Toivottavasti vieraatkin tykkäsivät.







Maljat ja pienet kipot Ikeasta.  Kuitusilkki Sinellistä. Sydämet Nekalan Löytöliiteristä. Tuikut saatu lahjaksi. Ruusut Reilunkaupan ruusuja.Tarjoilupöydän maljat PartyLiten.





2 kommenttia:

  1. Kauniit ristiäiskoristelut!
    Tuota pikari-ideaa olen ihastellut, ja hyvältä näyttää toteutus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuolla pikari-idealla saa tosiaan yksinkertaisella kaunista, eikä se ole vielä niin käytetty, että tulisi joka paikassa vastaan.

      Poista

Kiitos viestistäsi!