maanantai 5. tammikuuta 2015

Pannulle myssy

 Kun nainen haluaa ompelukoneen ääreen, sitä ei estä mikään! Tänään oli vähän sellainen päivä.

Sain mieheltäni syntymäpäivälahjaksi pitkään haaveksimani Iittalan Teema-teekannun. Mielestäni tämä on jotenkin niin kaunis! Teen juojana olin jo useasti ehtinyt haaveksia kuinka keittäisin tuohon pannullisen teetä ja joisin nautiskellen :).
Melkein samaan hengenvetoon mielikuvissani kuului kannulle ompelemani pannumyssy. Pitkään tehtävien-listalla pyörinyt homma sai vihdoin tuulta purjeisiinsa!

Kaavapaperin virkaa sai toimittaa mainoslehti. Leikkailin muutaman version ja testailin oikeaa korkeutta ja leveyttä.



Kävin läpi harmaat kankaani ja kankaaksi valikoitui Kangastuksen Kanteletar. Vuorikankaaksi otin valkoista perusvahvaa kangasta ja väliin laitoin vanulevyä. Päällikankaan leikkasin lisäten kaavaan saumanvarat. Sisäkankaan leikkasin huomattavasti pienemmillä saumanvaroilla ja vuorikankaan alareunan jätin täysin ilman saumanvaroja, jotta päällikangas kaartuisi kauniisti siäpuolelle.

Päällikankaasta oikeat puolet vastakkain ja sivu-yläosat yhteen. Sama vuorikankaalle. Seuraavaksi huolittelin alareunan saumurilla, koska pätkän matkaa alareunasta tuli käsinompelua ja halusin varmistaa ettei kangas lähde purkautumaan.

Sitten päällikangas ja vuorikangas alareunoistaan yhteen, n. 15 cm pätkää lukuunottamatta. Seuraavaksi kiinnitin vanulevyn päällikankaan sisäpuolelle muutamin pistoin. Käänsin koko hoidon ympäri ja varmistin, että vanulevy oli suorassa. Sitten vain loppukin pätkä umpeen käsin ommellen. Lopuksi surautin vielä ompelukoneella alareunaan viimeistelyompeleen.



Liki samanlainen siitä tuli molemmin puolin vaikka en sitä erityisesti tavoitellutkaan.



Sitten vain pannukuumaksi ja nautiskelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!