torstai 14. toukokuuta 2015

Laskosverhot tupaan


Itsehän sitä oli verhot ikkunaan ommeltava.
Olin hyvissä ajoin katsonut minkälaiset laskosverhot tilaisin meille Jotexista. Siinä vaiheessa, kun tilaamisen hetki lopulta tuli ja aloitin mittaukset tajusin, että tupamme ikkunoista kaksi on niin leveitä, että niihin ei saakkaan tuollaisia suhteellisen huokeita laskosverhoja. Kaikki leveydet loppuivat jo aikaisemmin. Tokikin sitten ihan jostain verholiikkeistä tilaamalla olisi onnistunut saamaan myös näihin ikkunoihin verhot. Halusin joka tapauksessa, että koko tuvassa, kaikissa viidessä ikkunassa, olisi samaa sarjaa olevat verhot. En kuitenkaan halunnut panostaa niihin rahallisesti isoja summia, jotta mielen muuttuessa ja vaihtelunhalun iskiessä ei ahdistaisi hinnan takia vaihtaa toisiin.


Vähissä oli vaihtoehdot, kun laskosverhot kuitenkin halusin. Itse oli siis tartuttava tuumasta toimeen.
Ostin Kangastuksesta valkoista melko jäykkää pellavakangasta. Tein mittailuja pitkään ja hartaasti. Kangasta oli runsas 9 metriä, sellaista pätkää hirvitti ruveta leikkelemään. Parasta olla laskut tehtynä oikein. Lisähaastetta ompeluun toi verhotankojen kiinnikkeiden sijoittelu. Halusimme kiinnikkeet kiinni runkotolppiin, joten se tarkoitti automaattisesti sitä ettei yläreunan tankokuja voinut olla yhtenäinen vaan sinne oli tehtävä aukot kiinnikemöttejä varten, mikä luonnollisesti tarkoitti lisälaskemista ja ompelua.
 Tällaiset niistä tuli. Neljä verhoa on valmiina ja paikallaan. Yksi on vielä vaiheessa sillä yhteen ikkunoista tulee erilainen kiinnityssysteemi, koska suoraan sen yläpuolelle tulee valolippa. Tämä projekti on vielä vaiheessa ja niin ollen myös verho.

Valkoiset verhot kaipasivat jotakin terästystä ilmeeseensä, joten askartelin niihin sydämet. Tähdetkin olisi voineet olla kivat, mutta mielestäni tähtiä on viime aikoina ollut vähän liikaa kaikkialla.

 Käytin ilmassa kuivuvaa muovailuvahaa. Pehmitin sen käsissäni ja kaulin lasipulloa apunakäyttäen. En halunnut tahria hommassa puista kaulintani :). Kaulin massan pintaan pitsikuvion muovisen pitsiliinan avulla. Tein reiän kudinpuikolla ja jätin pariksi päiväksi kuivumaan.


Lopuksi maalasin kuivuneet sydämet Tikkurilan Taikamaalilla, jota jäi seinän maalaamisesta. Sydänten väri on siis sama kuin yksi kyseisen huoneen seinistä. Viideskin sydän on tehtynä.

Olen tyytyväinen lopputulokseen. Muutaman kerran täytyi potkia itseään koneen ääreen, mutta kyllä siitä valmista tuli.

Sama urakka on edessä vielä kuistin ikkunoiden kanssa, siellä on myös yksi ikkunoista niin leveä, että valmisverhoa ei sinne saa. Ompelukonetta kohti!

Leppoisaa pyhäpäivää!

1 kommentti:

  1. Tosi hienot verhot! Tyylikkäät mutta kotoisat, valoisat ja kauniit. Verhot sopivat varmasti kaikkiin vuodenaikoihin. Sydämet ovat hieno yksityiskohta. t.tonja

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!