lauantai 16. huhtikuuta 2016

Omin sormin suuhun

Sormiruokailuun liittyvässä Fcebook-ryhmässä yksi usein toistuva kysymys on, että millä ruoilla aloittaa. Mitä on minkäkin ikäiselle vauvalle turvallista antaa jne. Tässä hieman esittelyssä meidän neidin alkuajan aterioita.


Höyrytettyä omenaa, parsakaalia ja avokadoa.
 Parsakaali oli aluksi oikein tykätty ja todisteita sen vatsaan menosta löytyi toistuvasti myös vaipasta.

Kurkkua, jauhelihaa ja banaani-mansikka munakasta.


 Söin itsekin hyvällä halulla tuota munakasta. Herkkua on.

Kokkailin jauhelihapötkylöitä.

Puolukkavispipuuroa
 Tämän syömisen jälkeen neiti todella näytti siltä, että sormiruokailtu on :D.

Kurkkua, parsakaalia, bataattia ja päärynää.
 Päärynä on ollut kestohitti ja soveltuu todella hyvin sormiruokailuun. Siitä saa leikattua hyvän kokoisia palasia, joista vauva saa hyvin otteen. Silti se on niin pehmeää, että sen saa ikenillä helposti muussattua.
Uunissa paistettuja peruna ja porkkana tikkuja ja kanaa.
 Tämä oli ensimmäinen ateria, joka oli saman sisältöinen kuin meillä aikuisillakin. Eri mausteilla toki.
Seuraavana päivänä lisänä oli vielä kurkkua.

Mangoa, pastaa ja appelsiinia.
Appelsiinista olen kuorinut sivukalvot pois ja jättänyt jäljelle vain ulkoreunan, jonka avulla appelsiini on pysynyt kasassa vielä sen verran, että siitä on saanut otteen.

Meillä aloitettiin sormiruokailu muutaman päivän yli 6 kuukauden ikäisenä. Aluksi neiti ruokaili sylissä istuen. Minä pidin lautasta vauvan edessä niin, että hän itse sai kuitenkin valita mitä söi ja kuinka paljon. Ruokapöytämme on liian korkealla, jotta neiti olisi ylettänyt poimimaan syötäviä sieltä. Hyvin tämä sujui näin vaikka väkisinhän siinä tuli hiukan lapsen syömiseen vaikutettua, kun lautasta piteli tietyssä asennossa, jotta lapsi ylettyi ottamaan syötäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!