lauantai 27. helmikuuta 2016

Mutaista kakkua

Miehellä oli tuossa pari päivää sitten synttärit ja kakkukahvittelimme asiaankuuluvasti. Annoin miehelle jokusen kakku ohjeen, joista sai valkata haluamansa kakun, jonka tekisin. Antamieni ohjeiden ulkopuolelta tehtäväksi valkkautui Mutakakku. Olimme juuri hiljattain saaneet mutakakkua kyläpaikassa ja se oli sekä minulle, että miehelleni tuore tuttavuus vaikka kaikille muille se tuntuu olevan miltei suosikki leivonnainen. 

Ihan miten päivänsankari toivoo :). Tein kakun Kotikokin-sivulta poimitulla ohjeella

Raaka-aineet

4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g margariinia
1 levy (150 g-200 g) tummaa suklaata (esim. panda/taloussuklaa)

Ohjeet

  • Mittaa kuivat aineet kulhoon (ei sokeri) ja sekoita keskenään.
  • Sulata rasva kattilassa ja lisää samalla suklaapaloja sekaan. Sekoita samalla, mutta älä kiehauta, ettei suklaa pala. Voit toki halutessasi sulattaa suklaan vesihauteessa, mutta tällöin suklaaseen ei saisi joutua yhtään vettä.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta munasokerivaahtoon. Sekoita.
  • Kaada taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan.
  • Paista 200°C uunin keskitasolla n. 20 min.
  • Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä vähän "raa'aksi".
  • Halutessasi koristele jäähtynyt mutakakku tomusokerilla.
Ja tuli kyllä huippu hyvää!!! Ohessa oli vielä vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Tämän kanssa kävi kuten mun leipomuksissa yleensä, muistan kuvaamisen siinä vaiheessa, kun jäljellä on enää vain rääppeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!